InloggenVraag een demo aan

Afstandsonderwijs verfijnen met IRIS Connect

Verbind je leerkrachten, waar ze dan ook zijn; beoordeel en verfijn het onderwijs, ongeacht hoe dit geleverd wordt; zorg voor effectieve professionalisering binnen je school, wanneer je leerkrachten dit nodig hebben.

In de afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat we te maken hebben met verschillende verstoringen binnen het onderwijs die waarschijnlijk nog wel een tijd voort zullen duren. De scholen en universiteiten werden voor veel leerlingen en studenten gesloten, waardoor leerkrachten gedwongen werden om snel te handelen en zich aan te passen aan nieuwe manieren van communiceren met collega’s en leerlingen/studenten.

Als onderwijsprofessionals zijn de meeste leerkrachten opzoek geweest naar mogelijkheden om de leerlingen op de meest effectieve manier te ondersteunen met de meest toegankelijke middelen voor hen, of dat nu in de klas of online plaats vond.

Leerkrachten en scholen hebben in de afgelopen maanden gebruik gemaakt van verschillende soorten technologieën om nieuwe benaderingen tot het lesgeven en het leren te kunnen ondersteunen. De uitdagingen zaten niet alleen in het feit of zij fysiek online les konden geven, maar ook in hoeverre dat onderwijs effectief kan blijven in de verschillende omgevingen waar dit plaats vindt.

Met al deze veranderingen is het raadzaam om niet te overhaasten met het implementeren van compleet nieuwe oplossingen. Het is daarom raadzaam om na te gaan welke systemen jullie binnen de school al hebben en in hoeverre deze manieren ingezet kunnen worden. Op deze manier kan er gebruik gemaakt worden van mogelijkheden die al bekend zijn binnen de school, waarmee de leerkrachten tijd en energie bespaard blijft om nieuwe technologieën onder de knie te krijgen.

Mochten je leerkrachten binnen je school IRIS Connect al gebruiken om hun lesgedrag vast te leggen, lees dan snel verder. We hebben verschillende nieuwe functies ontwikkeld om leerkrachten juist in deze tijden ook te kunnen ondersteunen en hebben daarom een aantal ideeën op een rij gezet hoe ons platform verder ingezet kan worden:

Graphic_blog_icIC

Neem je online lessen gemakkelijk op

Het maakt niet uit of je nu Google classrooms, Microsoft Teams of een ander platform gebruikt om via IRIS Connect de online lessen op te nemen. Met onze ‘Screen Capture’ functie is het mogelijk om zowel het scherm alleen of met de webcam opnames te maken van een les. Deze video-opnames worden direct binnen je videobibliotheek opgeslagen, net zoals alle andere opnames en kunnen op dezelfde manier gebruikt worden voor reflecties en feedback. Het enige verschil is dat je online lessen nu opgenomen worden door middel van de Screen Capture functie in plaats van in de klas met de Discovery Kit. 

Bekijk hier waar je de nieuwe Screen Capture functie kunt vinden en hoe deze te gebruiken is.

Ontdek onze Distance Learning Toolkit

Heb je ook te maken met de uitdagingen van het effectief betrekken van je leerlingen tijdens je online lessen? De Distance Learning Toolkit is een van de leerkrachtgroepen binnen IRIS Connect waarbij veel kennis en ervaring wordt gedeeld om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het geven van afstandsonderwijs.

We hebben dit opgebroken in drie verschillende fases – uitlijnen, inzetten en verfijnen. Op deze manier zijn onze hulpmiddelen gecreëerd om je te ondersteunen in welke fase van het afstandsonderwijs je ook maar zit.

De verschillende hulpmiddelen die we beschikbaar hebben gesteld zijn hier te vinden.

Draag bij aan de National Lesson Bank

Onze klanten hebben al meer dan 250.000 videofragmenten opgenomen en geüpload op ons platform. Zou je het interessant vinden om een (deel van) je les te delen met meerdere mensen? De National Lesson Bank, die momenteel nog in het Engels is, maakt het mogelijk om zowel hele lessen of korte videofragmenten te delen met het doel om een grotere professionele leergemeenschap te creëren, waarbij leerkrachten kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren.

Registreer of lees meer over de National Lesson Bank groep.

Bekijk onze webinars over afstandsonderwijs

De Film Club kan een perfecte mogelijkheid zijn voor leerkrachten om het gesprek met elkaar aan te gaan omtrent het lesgeven en leren. Al is het door alle ontwikkelingen momenteel niet mogelijk om op dezelfde manier met elkaar hierover in gesprek te gaan, de online Film Club biedt hierin een uitkomst. De Fillm Club bevat leerstof over verschillende onderwerpen met bijbehorende voorbeelden en video’s, waarop je kunt reflecteren en waarover onderling gediscussieerd kan worden met meerdere leerkrachten binnen of buiten je school.

We hebben de volgende Engelstalige afleveringen beschikbaar:

Registreer je vandaag nog!

Creëer een leerling groep

Een leerling groep is een eigen, veilige leergemeenschap binnen ons platform waarbij je dingen kunt delen met je leerlingen. Onze leerling groepen bieden speciale restrictieve toegang tot de groep die je hebt gecreëerd. In deze groepen kun je je eigen lesopname delen of andere video-opnames. Hierin kunnen video’s en documenten toegevoegd worden met tijdsgebonden notities omtrent onderwerpen waar je leerlingen op wil laten focussen. Dit geeft tevens de mogelijkheid om de leerling groepen te verrijken met bestaande documenten, zoals pdf-documenten, PowerPointpresentaties of YouTube-filmpjes te plaatsen.

Deze leerling groepen zijn aan te maken onder het kopje ‘Groepen’ binnen ons platform.

Geïnteresseerd in een van de bovenstaande mogelijkheden?  Deze staan verder beschreven op de Supporting Distance Learning Groep

Als je al een klant bij ons bent en verdere ondersteuning zou willen, neem dan contact met ons op en een van onze collega’s helpt je graag verder. Al onze nieuwe functies zijn kosteloos beschikbaar voor al onze klanten. Log snel in om deze nieuwe functies verder te ontdekken!

Benieuwd naar IRIS Connect?

Vraag een demo aan, het is gratis.

Volg ons op social media:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram